недеља, 30. август 2020.

Novi dom za stara lica u Beogradu

 

U našem gradu postoji veliki broj domova za stara lica koji korisnicima doma nude različite vrste usluga i različite tipove smeštaja. Pored nekoliko staračkih domova u državnom valsništvu Beograd ima i veliki broj privatnih staračkih domova koji se mogu naći u svim krajevima grada. Ovako veliki broj domova za stare doprinosi povećanju nivoa kvaliteta smeštaja i svih ostalih usluga koje privatni starački domovi nude svojim korisnicima usled oštre konkurencije među njima.

Jedan od njih je i privatni starački dom Vila Dvor koji je pušten u rad ove godine. Dom za stara lica Vila Dvor raspolaže sa 38 ležaja za smeštaj korisnika, a u ponudi ima  nekoliko apartmana i veliki broj soba sa različitim smeštajnim kapacitetom. Apartmani su napravljeni za boravak jednog stanara i u okviru apartmana imaju pripadajuće kupatilo. Sve sobe po smeštajnom kapacitetu mogu biti: dvoktevetne, trokrevetne i četvorokrevetne. Sobe koje se nalaze na istom spratu imaju svoje zajedničko kupatilo.

Starački dom Vila Dvor je izgrađen planiranski da bude starački dom. Naš dom odlikuje komforan smeštaj u apartmanima i veliki broj soba sa prostranim i širokim terasama. Dom za stara lica poseduje putnički lift koji omogućava kretanje i nepokretnim korisnicima u invalidskim kolicima na lak i jednostavan način. Naš dom okružuje veoma prostrano dvorište u kome se nalaze dva letnjikovca koji su namenjeni za korisnike staračkog doma i posetioce doma tokom godine, kada to dozvoljavaju vremenski uslovi.

Nega svih stanara staračkog doma vodi obučeno medicinsko osoblje, dežurne sestre i glavni doktor koji više puta u toku nedelje obilazi sve korisnike našeg doma kojima je potreban lekarski nadzor ili provera dnevne terapije. Stručno osposobljene sestre i negovateljice pomažu svim korisnicima doma u kretanju po domu, hranjenju, održavanju lične higijene i davanju redovnih terapija.

Dom za stara lica u Beogradu i Vila Dvor kao i većina drugih staračkih domova u Beogradu ima zaposlenog socijalnog radnika. Socijalni radnik ima obavezu da svakodnevno vodi brigu o društvenom životu korisnika, njihovom uklapanju u novu sredinu i ukupnom psiho-fizičkom stanju. Sociolog je tu da organizuje svakodnevne aktivnosti, organizuje proslave, dnevne izlete i sve ostale dnevne aktivnosti neophodne za što bolji i kvalitetniji društveni život stanara našeg doma. Ishrana u domu za stara lica Vila Dvor je podeljena na tri glavna obroka i dve užine (pre i posle podne). Sve hrana koja se se priprema u našem domu je po HACCP standardima. U dogovoru sa nutricionistom koji kreira nedeljni jelovnik prema potrebama i zdravstvrnom stanju korisnika smeštenih u našem domu. Pored tri glavna jela korisnicima se u toku dana serviraju i dve užine koje se spremaju od sezonskog svežeg voća ili kolač.

Dom za stara lica Beograd Vila Dvor je nalazi se na samo 5 kilometara od centra grada, ali uspeva da bude prava oaza mira za svoje korisnike. Smeštan u jednu sporednu ulicu na obronku brda ispod Dedinja, naš dom za stara lica svojim stanarima pruža neophodan mir i tišinu. A u isto vreme je veoma blizu svim ostalim delovima Beograda. Pozivamo da nas obiđete i uverite se u maksimalan kvalitet naših usluga i komfor smeštaja koji nudimo našim korisnicima.

Нема коментара:

Постави коментар